Bladerdeeg geitenkaasflapjes

8 20 4 5
Aantal personen:
  • 6 plakjes bladerdeeg van 10x10 cm ontdooid
  • 125 gr geitenkaas
  • 1/2-1 el jalapeno pepers ( potje) heel fijn gesneden
  • 1 dun lenteuitje in ringetjes
  • 1 eidooier
  1. Verwarm de oven op 200gr.
  2. Roer de geitenkaas los en meng de dun gesneden lenteui ringetjes en de jalapeno pepers erdoor.
  3. Steek met een glas uit elk plakje bladerdeeg een zo groot mogelijk rondje .
  4. Schep de vulling op het midden en bevochtig de randen met water.
  5. Druk de flapjes dichtmet de tanden van een vork,zodat een mooi streepjespatroon ontstaat.
  6. Bestrijk de flapjes met het losgeroerde eimengsel.
  7. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze in 20 minuten goudbruin.
  8. Tip: Door rondjes te maken heb je afval van deeg. Je kunt ook driehoekige flapjes maken , zodat je al het deeg opwerkt.
  9. BRON: Regionale krant.
Love to Cook