Bitterkoekjespudding met mangosaus

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 ml melk
  • 150 gr bitterkoekjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 gr blad gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 75 gr suiker
  • Voor de coulis
  • 1 rijpe mango
  • 40 gr suiker
  • 200 ml water
  • 1 `vanille stokje
  1. We komen er niet altijd aan toe, om het toetje zelf te maken in onze drukke huishoudens, maar in het weekend lukt het meestal wel een keertje.
  2. Deze ouderwetse bitterkoekjespudding is overigens helemaal niet moeilijk om te maken, maar heeft wel even tijd nodig om op te stijven.
  3. Mangosausje erbij (coulis noemen koks dat, die zijn dol op Franse woorden), en je hebt eigenhandig het toetje van de maand gecreƫerd.
  4. Bereiding
  5. Zet de melk op met de bitterkoekjes en de vanillesuiker.
  6. Breng tegen de kook aan.
  7. Laat 10 minuten op heel laag vuur trekken.
  8. Week de gelatine in koud water.
  9. Zeef de melk en laat afkoelen tot lauwwarm.
  10. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los de gelatine op in de melk.
  11. Roer goed tot alle gelatine opgelost is.
  12. Roer de slagroom erdoor.
  13. Laat in de koelkast afkoelen tot het mengsel dikker begint te worden.
  14. Doe het mengsel in de omgespoelde vorm ( puddingvorm 1,2 liter) en laat in minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  15. Schil de mango en snijd hem in stukjes.
  16. Breng aan de kook met de mango en het opengesneden vanillestokje. Laat 5 minuten op laag vuur koken en verwijder het vanillestokje.
  17. Pureer met de staafmixer en laat afkoelen.
  18. Stort de pudding op een mooie schaal en serveer de pudding met de saus en garneer eventueel met wat vruchtjes.
  19. Serveer de saus naast of over de pudding.
Love to Cook