Bitterballetjes van krab en koriander

17 40 Hoge moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 100 g kleefrijst (toko)
  • 1 tablet Knorr Bouillon Finesse Kip
  • 100 g krab (vers, diepvries of uit blik)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el vers gehakte koriander
  • 1 el vers gehakte bieslook (of liever tai-soy)
  • 50 g bloem
  • 1 ei
  • 100 g paneermeel
  • Voor de dip:
  • 1 dl Sweet Chili Saus
  • 1 el oestersaus
  • paar takjes verse koriander
  1. Verwarm de frituur voor op 180ÂșC. Kook de rijst gaar met het bouillonblokje en laat het afkoelen.
  2. Maak ondertussen de dip. Meng de chilisaus met 2 el water en de oestersaus. Knip er een paar takjes koriander boven fijn en roer nog even goed om.
  3. Snijd de krab en knoflook fijn. Meng dit samen met de gehakte kruiden door de afgekoelde rijst. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en rol er mooie balletjes van. Leg de balletjes ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  4. Doe de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel elk in een diep bord. Haal de balletjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel.
  5. Frituur de bitterballetjes in de hete olie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer de dip erbij.
Solo