bitterballen

5 90 4 5
Aantal personen:
  • 1liter runderragou
  • 5 blaadjes gelatine (zakje 12 stuks)
  • 2 el grove mosterd
  • 14 sneetjes witbrood
  • 175 g bloem
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 1.5 liter frituurolie
  1. vetrwarm de ragout en week de gelatinne 5 min in koud water
  2. knijp uit en laat oplossen in de ragout
  3. voeg de mosterd toe
  4. schep de ragout in een braadslee
  5. laat 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur
  6. zet 3 uur afgedekt in de koelkast
  7. verwarm de oven voor op 100°C
  8. rooster het brood 20 min in de oven
  9. laat afkoelen en maal in de keukenmachiene tot grof paneermeel
  10. snijd de dikke ragout (salpicon )in 40 stukken
  11. en rol er balletjes van
  12. haal de ballen vervolgens door de bloem
  13. het ei
  14. en het paneermeel
  15. verhit de olie tot 180°C
  16. frituur telkens 6 tot 8 ballen in 4 min goudbruin
  17. laat uitlekken op keukenpapier
  18. lekker met mosterd
bosmans e