Bisque van langoustines

2 40 5 5
Aantal personen:
  • 1 kg koppen en staarten van langoustines
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 cm knolselder
  • 1 klontje boter
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 blokjes bouillon(kip of vis)
  • beetje room
  • dille
  • langouststaartjes ter versiering
  1. Ui, geraspte wortel , stuk selder samen met karkassen en koppen van langoustine aan de kook brengen in1,5 l water,
  2. als het kookt ,net onder het kookpunt houden voor 15 minuten.
  3. Vocht zeven.
  4. Boter smelten, bloem toevoegen, tomatenpuree toevoegen en bouillon van schaaldieren toevoegen, bouillonblokjes toevoegen
  5. en goed laten opkoken. Afkruiden met peper en zout.
  6. In ieder tas of bord klein beetje room en dille toevoegen, samen met enkele gekookte langouststaartjes.
kookaholic
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerechtHerfst