Bisque van langoustine

307 30 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • Solo
  • tijm
  • laurier
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 langoustinen
  • 0.75 fles witte wijn
  • 1 doosje safraan
  • 150 g room
  • 3 eierdooiers
  • zout en peper
  1. Snij de wortel en de ui in kleine stukjes en braad ze in wat Solo lichtbruin in een steelpan.
  2. Voeg de tijm, de laurier en de geplette knoflook toe, samen met de langoustinekoppen.
  3. Bak dit alles even aan en voeg de wijn en de safraan toe.
  4. Breng zachtjes aan de kook en laat zo'n 10 minuten sudderen.
  5. Haal het mengsel van het vuur en doe het in de mixer.
  6. Giet het daarna door een zeef en doe opnieuw in de pan.
  7. Meng de room met de eierdooiers in een kom, voeg een beetje warme bisque toe en giet alles weer in de pan.
  8. Warm de bisque opnieuw op zonder aan de kook te brengen.
  9. Versier met enkele langoustinestaarten.
Solo
Meer inspiratie

SoepVoorgerecht