Biscuittaart met walnoten

9 30 0 5
Aantal personen:
  • 125 gr volkoren biscuitjes
  • 50 gr bittere chocola
  • 10 gr boter (om in te vetten)
  • 1 ei
  • 1 eierdooier
  • 125 gr suiker
  • 50 gr boter
  • 10 of meer gepelde walnoten
  1. - verkruimel de biscuitjes
  2. - rasp de chocola
  3. - bekleed een lage ronde of vierkante vorm (ca 20 cm) met bakpapier, vet het papier dun met boter in
  4. - doe het ei, de dooier en de suiker in een kom en klop met een mixer tot een schuimig mengsel
  5. - voeg de geraspte chocola toe
  6. - doe 50 gr boter in een kom en plaats die op een pan met een bodempje water, de bodem van de pan mag het water niet raken
  7. - breng het water aan de kook en temper de hittebron
  8. - smelt eerst au-bain-marie de boter en giet dan het ei-chocolademengsel bij de boter
  9. - meng alles goed door elkaar en laat het mengsel al roerend in ongeveer 10 min langzaam dikker worden
  10. - neem de pan met het chocolademengsel van de hittebron en roer er de koekjeskruimels door
  11. - stort dit mengsel op het bakpapier in de vorm
  12. - garneer de bovenkant met walnoten en laat afkoelen en opstijven
Lydievr