Biscuittaart met slagroom en aardbeien

378 60 4 5
Aantal personen:
  • 3 st eieren , niet uit de koelkast
  • 125 gr fijne suiker
  • 50 gr zachte solo
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 tube vanille essence
  • 40 gr zelfrijzende bloem
  • 40 gr aardappelbloem
  • 1 scheutje triple sec
  • 4 dl slagroom
  • 30 gr bloemsuiker
  • 50 gr chocoladeschilfers
  • 1/2 kg aardbeien
  • 5 st kiwi's
  1. Bereiding Biscuit:
  2. De oven voorverwarmen op 180°
  3. Eiwit van eierdooier scheiden
  4. Dooiers + suiker tot schuim kloppen
  5. Suiker, vanillesuiker toevoegen
  6. 2 soorten bloem gezeefd toevoegen
  7. Eiwit tot sneeuw kloppen en voorzichtig onder het deeg mengen
  8. Vanille essence bijvoegen
  9. Springvorm inboteren deeg in vorm gieten
  10. In oven plaatsen en 40 minuten laten bakken
  11. Na afkoeling, biscuit doorsnijden/
  12. Slagroom kloppen, en helft mengen met fijngesneden aardbeien en kiwi's
  13. en onderste plak besprenkelen met triple sec.
  14. Dan mengsel erop smeren en bovenste plak erop leggen!
  15. Rest van slagroom boven en op zij van de biscuit smeren! Beetje over houden voor slagroomtoefjes.
  16. Zijkant beleggen met chocoladeschilfers. Bovenaan op de slagroom aardbeien en schijfjes kiwi's leggen!
  17. Rest van de slagroom rond de aardbeien spuiten!
  18. Smakelijk!
fabie1961