biscuitgebak met vers fruit

7 60 0 5
Aantal personen:
  • 150 gram suiker
  • 4 stuk eieren
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 150 gram bloem
  • 250 ml room
  • 1 stuk kiwi
  • 1 doosje frambozen
  • 1 blik mandarijntjes
  • 100 gram hagelslag
  1. Roer de eierdooiers, de suiker en 1 zakje vanillesuiker tot room en klop dit alles duchtig tot men het kraken van de suiker niet meer hoort en een schoon deeg bekomt.
  2. Klop het eiwit tot stijve sneeuw en giet dit op het deegje.
  3. Zeef de bloem stilaan boven het eiwit en hef het eiwit en bloem lichtjes onder het deeg.
  4. Vet een springvorm in en bestuif hem met bloem.
  5. Giet het deeg in de springvorm.
  6. Laat ongeveer 40 minuten baken in een warme oven (180°C).
  7. Prik in het deeg met een breinaald.
  8. Indien er geen deeg blijft aankleven dan is het klaar.
  9. Laat de biscuit afkoelen op een taartrooster.
  10. Snij de biscuit doormidden.
  11. Klop de room op met een zakje vanillesuiker.
  12. Schil de kiwi en snij in kleine schijfjes.
  13. Bestrijk de binnenkant en buitenkant van het biscuit met de slagroom. Versier met het fruit.
  14. Breng de hagelslag aan de zijkant van de biscuit.
zeebriesje