Biscuit versierd met marsepein

3 90 0 5
Aantal personen:
  • 8 eieren
  • 240 gram kristalsuiker
  • 240 gram patisseriebloem
  • 40 gram boter
  • 6 dl room
  • fruit naar keuze
  1. Verwarm de oven voor op 165°C.
  2. Klop de eieren los en roer de suiker erdoor. Verwarm het mengsel al kloppend op een zacht vuur tot 50°C zodat de suiker goed versmelt met de eieren.
  3. Giet het mengsel over in de mengkom van een keukenrobot en klop het koud tot een witte smeuïge en luchtige massa.
  4. Giet over in een andere grote kom.
  5. Smelt de boter op een zacht vuur.
  6. Meng de bloem voorzichtig onder het opgeklopte eiermengsel en roer de gesmolten boter erdoor.
  7. Giet het beslag in een beboterde springvorm en bak 35 minuten in de oven.
  8. Snijd de afgekoelde biscuit in twee en strijk de biscuit in met opgeklopte room. Beleg met fruit naar keuze.
  9. Leg de twee helften op elkaar en strijk ook de buitenkant van de biscuit in met room.
  10. Versier verder naar keuze, ofwel met fruit, ofwel met marsepein.
Ans_x