Biscotti Rosanna

7 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg bloem
  • 3 eieren
  • 1 ½ glas suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 500 g gesmolten, afgekoelde Solo
  • 300 g amandelen, gehakt
  • 1 ½ glas sambuca (anijslikeur)
  • 1 zakje bakpoeder
  • bloemsuiker
  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. Zeef de bloem op je werkblad en maak een kuiltje in het midden. Breek hierin de eieren en
  3. Voeg de gesmolten Solo, de suiker, het bakpoeder, de sambuca en de amandelen toe.
  4. Kneed voorzichtig tot een stevig, homogeen deeg.
  5. Rol het deeg uit tot 2 cm dikte.
  6. Steek met een kleine koekjesvorm ronde koekjes uit van +/- 2 cm dikte
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier, schik hierop de koekjes en bak ze af in 15 minuten
  8. Laat de koekjes afkoelen op en rooster en bestooi ze voor het serveren met wat bloemsuiker.
  9. Recept verschenen in SmaakSpecial 19 - Foto: Johan Blommaert voor magazine Smaak
magazine Smaak