Bijzonder gehaktbrood uit de cakevorm

2 70 0 5
Aantal personen:
  • 2 l olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 1/2 el Ras el hanout
  • zest van 1 sinaasappel
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 1 kg rundergehakt
  • 150 gr gekookte zilvervliesrijst
  • 4 el pistache noten gepeld grof geraspt
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwam de olijfolie in een steelpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in 40-50 minuten mooi bruin en gaar. Serveer het gehaktbrood in plakken of punten met couscous en sperziebonen. Tip: koud gehaktbrood is ook smakelijk, in dunne plakjes als broodbeleg of in blokjes bij de borrel.
  2. Bak de ras-el-hanout heel even mee. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Knip de abrikozen in kleine stukjes.
  3. Doe het gehakt in een kom en voeg de gekookte rijst met de abrikozenstukjes, sinaasappelrasp, 2 eetlepels pistachenootjes en het uimengsel toe.
  4. Voeg ook 1 theelepel zout toe. Kneed alles goed door tot het een homogeen en wat plakkerig mengsel wordt.
  5. Doe het gehaktmengsel over in een cakevorm of ronde ovenschaal (inhoud 1 liter) en druk het goed aan. Strooi de resterende pistachenootjes erover en druk ze in het gehakt.
  6. Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in 40-50 minuten mooi bruin en gaar. Serveer het gehaktbrood in plakken of punten met couscous en sperziebonen.
Love to Cook