Bietenchutney

0 105 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram Rode bieten
  • 150 gram Rode uien
  • 300 gram Cranberry's. Veenbessen
  • 150 gram Bruine suiker
  • 100 ml Rode wijnazijn
  • 2 stuks Knoflook
  • 4 stuk Kardemompeulen
  • 1 stuks Kaneelstokjes
  • Fijn zeezout
  • 1/8 tl Cayennepeper
  • 1/8 Tl Gemberpoeder
  1. Schil de bieten en de uien
  2. Snij de twee in kleine blokjes.
  3. Pel de knoflook en snij fijn
  4. Verwar wat olijfolie in een kookpot.
  5. Stoof de biet en ui glazig.
  6. Voeg alle andere ingrediƫnten toe en laat op een middelhoog vuur
  7. Zachtjes composteren.
  8. Na ongeveer 45 min zou het gied moeten zijn.
  9. Verwijder alle specerijen
  10. Laat afkoelen
hilde01