Bietencarpaccio met mozzarella en krokante ham

7 85 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 2 grote bieten of 4 kleine bietjes (rauw)
  • 1 bol mozzarella
  • 4 plakjes Ardenner ham
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 2 eetlepels Extra Vergine Olijfolie
  • 0.5 eetlepel Balsamico azijn
  • 1 mespuntje mosterd
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bietjes goed wassen en per stuk verpakken in aluminiumfolie. Leg de bieten in een ovenschaal en rooster de bietjes gedurende 1 uur (grote bieten 1 uur en 20 minuten) gaar. Laat de bietjes afkoelen, pak ze uit en verwijder de schil. Bewaar de bieten tot gebruik in een afgesloten doos in de koelkast.
  3. Bak de ham knapperig in een droge pan. Haal de ham uit de pan en breek of hak in kleine stukjes.
  4. Bereid de dressing van 1 theelepel bouillonketeltje, 1 eetlepel heet water, de olijfolie, balsamico azijn en de mosterd.
  5. Snijd de bietjes in dunne plakjes en schik deze dakpansgewijs over een groot plat bord. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel de kaas met de hamstukjes over de bietjes.
  6. Druppel over elk bordje een eetlepel dressing en dien de bietjescarpaccio op.
Knorr
Meer inspiratie

GroenteVoorgerecht