Bieten salade met veldsla

4 20 5 5
Aantal personen:
  • 2 sinaasappelen
  • 6 eetlepel walnootolie
  • 4 theelepel honing (vloeibaar)
  • 3 eetlepel citroensap
  • 500g bieten (in dunne plakkjes
  • 50g walnoten (fijn gehakt)
  • 150g veldsla
  1. *De sinaasappelen schillen tot op het vruchtvlees
  2. *Snij de partjes boven een schaaltje met een scherpe mes uit
  3. *Meng de olie en het opgevangen vocht,de citroensap en de honing tot een mengsel en breng dit op smaak met peper en zout.
  4. *De veldsla schoonmaken (steeltjes verwijderen) en deze in een schaal doen. Sprenkel er een klein deel van de sap (dressing) overheen.
  5. *Als je de bieten in een dunne plakjes heb gesneden,schep je deze voorzichtig door de overgebleven dressing. Hierna leg je deze op de veldsla.
  6. *De sinaasappelpartjes over de salade verdelen en als laatste de fijngehakte walnoten er overheen strooien.
  7. TIP: Voor de lief hebbers van feta kaas kunnen deze eventueel ook bij doen.
armani1602