bieslooksoep met gerookte zalm

2 45 1 5
Aantal personen:
  • 4 aardappelen
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel solo
  • 1 liter groente of kippen bouillon
  • 2 bussels fijngehakte bieslook
  • 1 limoen (alle sap ervan)
  • 2 eetlepels zure room
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • 300 gram gerookte zalm (in blokjes gesneden)
  • grof gemalen zwarte peper
  1. schil de aardappelen, snij ze in blokjes.
  2. snipper de ui en de knoflook fijn.
  3. stoof dit alles samen glazig in de boter en blus met de bouillon.
  4. laat 20 minuten koken.
  5. voeg fijngehakte bieslook toe en kruid af met peper en zout.
  6. mix alles tot een egale, gladde massa.
  7. verdeel de soep in kom en besprenkel met wat olijfolie.
  8. paneer de in blokjes gesneden zalm in grofgemalen zwarte peper.
  9. steek deze evt op stokje en serveer zo bij de soep.
drekejanssens