Biersoep

5 45 0 5
Aantal personen:
  • 3 grote uien
  • 80 gr gerookt spek
  • solo, bakken en braden
  • 50 cl amberkleurig bier, Palm of.....
  • 50 cl kippenbouillon
  • 1 klontje suiker
  • 5 cl room
  • toastbrood
  • gemalen emmentaler
  • gehakte peterselie
  • snuifje nootmuskaat
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel de uien en snipper ze fijn, snij het spek in blokjes.
  2. Smelt een klontje solo in een kookpot en stoof de uien glazig , voeg de spekblokjes toe en laat 3 minuten meebakken.
  3. Giet het bier en de bouillon erbij en breng aan de kook.
  4. Voeg er het klontje suiker aan toe, kruiden met pezo en nootmuskaat, laat 30 minuten zachtjes koken.
  5. Snij het toastbrood in vierkantjes of rondjes en toast ze even onder de grill.
  6. Voeg de room toe aan de soep, breng even aan de kook.
  7. Schep de soep in vuurvaste soepkommen, leg er 2 toastjes op en bestrooi deze met de geraspte kaas.
  8. Zet de soepkommen onder de grill tot de kaas een mooi kleurtje heeft.
  9. Dien goed warm op en werk af met fijngehakte peterselie.
Victor S.