Biersoep Roularius

3 45 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten:
  2. 100 gr boter
  3. 200 gr gerookt spek
  4. 20 kleine uitjes
  5. 250 gr verse kampernoelies
  6. 2 preien
  7. 2 selders
  8. 2 wortels
  9. 2 aardappelen
  10. 2 flesjes Rodenbach
  11. 1 liter vleesbouillon
  12. Peper
  13. Zout
  14. Kruidentuiltje: laurierblad, twijgje tijm, peterseliewortel en alles samengebonden
  15. Fijngesneden peterselie
  16. Fijngesneden bieslook
  17. Bereiding:
  18. Smelt de boter en voeg er het in kleine blokjes of schijfjes gesneden borstspek aan toe
  19. Neem ze er, als ze een mooie kleur hebben, met een schuimspaan uit en leg ze op een bord
  20. Behandel de kleine verse uitjes dan op dezelfde wijze
  21. Laat dan, steeds in dezelfde kookpot, de kampernoelies bruinen
  22. Voeg deze ook bij het spek en de uitjes en leg nu in dit gekruid heet vet de overige in stukken gesneden groenten, alsook het kruidentuiltje
  23. Overgiet direct alles met 1 liter vleesbouillon en de 2 flesjes Rodenbach en dek de kookpot af, terwijl alles zachtjes verder kookt
  24. Neem de soep na 30 minuten van het vuur en haal het kruidentuiltje eruit
  25. Maak de rest met de mixer fijn
  26. Voeg er daarna er het spek, de ajuintjes en de kampernoelies weer bij en breng op smaak met peper en zout
  27. Als de soep te dik uitvalt, kunt u er nog water aan toevoegen
  28. Laat opnieuw even opkoken
  29. Bestrooi met de gehakte peterselie en bieslook en dien de soep warm op
Theoke_1