bierschotel

9 90 0 5
Aantal personen:
  • 2 grote uien
  • 150 gram gerookt spek in blokjes
  • 150 gram blokjes jonge kaas
  • 10 gewassen aardappelen in schijfjes
  • 2 flesjes jupiler
  • muskaatnoot
  • broodkruim
  • 3 klontjes suiker
  • 50 gram solo
  1. snij de uien grof in ringen. laat ze lichtjes fruiten in de pan en strooi er een beetje suiker over,laat nog even licht bruinen. giet hierover een flesje jupiler en laat enige tijd(niet te lang) koken. voeg hierbij vooraf gebakken spek en aardappelschijfjes. laat weer enige tijd koken. voeg het 2de flesje jupiler toe,en wat muskaatnoot. doe alles in een ovenschotel en strooi de blokjes kaas erbovenop,daarover doe je broodkruim en enkele klontjes solo. zet het in de oven en laat het ongeveer 1/2 uur tot 3/4 uur bakken.
kitty27