Biermosselsoep

3 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg mosselen
  • 50 g boter
  • 200 g preiwit
  • 200 g venkel
  • 200 g wortelen
  • 1 flesje Tongerlo Tripel Blond 8°
  • 1 dl room
  • 4 el selderblaadjes
  • peper
  • zout
  1. Borstel de mosselen schoon. Snij de prei, de venkel en de wortelen fijn. Smelt de boter in een pan en fruit de groenten glazig. Draai het vuur hoog en voeg de mosselen erbij. Laat ze 6 min koken tot de schelpen open zijn. Schud ze regelmatig op. Koel even af, schep de mosselen eruit en haal ze uit de schelp. Giet het bier en de room in de pan en kook 10 min. Schep de helft van de gekookte groenten eruit. Mix de soep. Voeg eventueel nog wat water toe. Schep de mosselen en de helft van de groenten door de soep. Breng op smaak met peper en zout. Roer voor het serveren de selderblaadjes erdoor.
bolleke1970