Bierkip

2 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 stuk Kip ± 1,5 kg
  • 1 blikje bier
  • 1 el kippenkruiden
  • 2 schijfjes roomboter
  • 2 schijfjes camembert
  • 2 st houtenprikkertjes
  • 1 st alu bakje
  1. Eerst de kip goed wassen en schoonmaken. Dan heel voorzichtig met 2 vingers het vel losmaken van het vlees vanaf beneden tot aan de hals. Dan binnen en buitenzijde kruiden, aan de voorzijde en achterzijde tussen vel en vlees een schijfje goede boter en camembert plaatsen en het vel beneden vast zetten met een houten prikkertje. Dan de kip over een blikje bier (2/3 vol) plaatsen en rechtop zetten in de alu schaal. De kippenvleugels inpakken in wat alu folie daar deze anders verbranden.
  2. De alu schaal met kip eerst in de BBQ plaatsen en daar rond de houtskool plaatsen om deze daarna aan te steken.
  3. De kip moet gegaard worden in een dichte BBQ
  4. Hierbij kan je allerlei soorten salade serveren alsook brochette van paprika/ajuin/courgette/aubergine, eveneens lekker met een gevulde aardappel of rijst of pasta.
  5. Eet smakelijk
Marleendr