Biefstuk uit Hong Kong (wokken)

12 20 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: 2 eetlepels olie, 500 gr. biefstuk, 2 ½ cm verse geraspte gemberwortel, 2 grote gepelde en in stukken gesneden vleestomaten, 200 gr. in reepjes gesneden jonge wortelen, 2 eetlepels bruine suiker, 1 theelepel vijfkruidenpoeder, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1-2 eetlepels rijstwijn of droge sherry, 2 eetlepels water of bouillon, zout.
  2. Bereiding: Vries eerst het vlees even aan, snijd er dan dunne plakken van en maak hiervan zeer dunne reepjes.
  3. Verhit de olie in de wok, bak op een heel hoog vuur het vlees in 2-2 ½ minuten en voeg de ui, gember, wortel en stukjes tomaat toe. Bak nog 2-3 minuten, maar op, iets lager vuur. Schenk de wijn of sherry, bruine suiker en zoveel zout als u nodig vindt. Dek de wok af en stoof nog 8-10 minuten op een laag vuur tot het vlees zacht is.
Theoke_1