Biefstuk & portobello

4 20 5 5
Aantal personen:
  • 300 gr farfalle (pasta)
  • 50 gr boter
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 300 gr biefstukpuntjes
  • 3 takjes rozemarijn (naaldjes gerist)
  • 250 gr kastanje champignons
  • 2 portobello paddenstoelen
  • 250 ml slagroom
  • 15 gr basilicum (blaadjes gescheurd)
  1. BEREIDEN
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen 25 g boter in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de biefstuk, rozemarijn, peper en zout toe en bak 3 min. op hoog vuur. Schep het vlees uit de pan, leg op een schaal en dek af met aluminiumfolie. Verhit de rest van de boter in de hapjespan. Voeg de champignons, portobello, peper en zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Doe de slagroom erbij, breng aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg de pasta samen met het basilicum toe aan de paddenstoelen, schep om en verdeel over 4 borden. Verdeel de biefstuk erover en serveer direct. Lekker met geschaafde Pecorino (kaas) en gesmoorde groenten. Kijk voor een recept op ah.nl/allerhande.
Marjootje