Biefstuk met sojasaus

10 15 3 5
Aantal personen:
  • 2 el sesamzaadjes
  • 450 gram biefstuk
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 groene paprika, zonder zaadjes en fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 el droge sherry
  • 4 el donkere sojasaus
  • 6 lente-uitjes, gesneden
  • gekookte noedels
  1. 1: Maak een grote wok of grote zware koekenpan heel heet.
  2. 2: Bak hierin al roerend zonder olie de sesamzaadjes tot ze bruin beginnen te worden en geur gaan afgeven. Haal de zaadjes uit de wok en bewaar ze tot gebruik.
  3. 3: Snijd met een scherp mes de biefstuk in heel dunne plakjes.
  4. 4: Verhit de olie in de wok en schroei hierin de biefstuk in 2-3 min rondom dicht.
  5. 5: Roerbak de paprika en het knoflook 2min mee.
  6. 6: Voeg dan de sherry , sojasaus en uitjes toe en laat het mengsel ongeveer 1min pruttelen. Roer af en toe, om te voorkomen dat de ingrediƫnten aanbranden.
  7. 7: Schep het gerecht op voorverwarmde borden en strooi er de sesamzaadjes over.
  8. Serveer het met noedels
Jiri