Biefstuk met sojasaus

10 15 3 5
Aantal personen:
  • 2 el sesamzaadjes
  • 450 gram biefstuk
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 groene paprika, zonder zaadjes en fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 el droge sherry
  • 4 el donkere sojasaus
  • 6 lente-uitjes, gesneden
  • gekookte noedels
  1. Maak een grote wok of grote zware koekenpan heel heet.
  2. Bak hierin al roerend zonder olie de sesamzaadjes tot ze bruin beginnen te worden en geur gaan afgeven. Haal de zaadjes uit de wok en bewaar ze tot gebruik.
  3. Snijd met een scherp mes de biefstuk in heel dunne plakjes.
  4. Verhit de olie in de wok en schroei hierin de biefstuk in 2-3 min rondom dicht.
  5. Roerbak de paprika en het knoflook 2min mee.
  6. Voeg dan de sherry , sojasaus en uitjes toe en laat het mengsel ongeveer 1min pruttelen. Roer af en toe, om te voorkomen dat de ingrediƫnten aanbranden.
  7. Schep het gerecht op voorverwarmde borden en strooi er de sesamzaadjes over.
  8. Serveer het met noedels
Jiri