Biefstuk met sjalot en tomatensaus

8 25 5 5
Aantal personen:
  • 4 biefstukken, elk 150 à 200 gr
  • solo, bakken en braden
  • 10 sjalotten
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 400 gr tomatensap, passata
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel de sjalotten en snij in vieren.
  2. Smelt 1 eetlepel solo in een steelpannetje en stoof hierin de sjalotjes glazig.
  3. Strooi de suiker erover en laat heel even smelten, goed roeren.
  4. Voeg de tijm en het tomatensap toe en laat op een zacht vuur 5 minuten sudderen, tot sausdikte, afkruiden met pezo.
  5. Smelt 2 eetlepels solo tot bijna hazelnootkleur in een grote braadpan en bak hierin de biefstukken naar eigen smaak, bleu, saignant, à point, bien cuit.
  6. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze even rusten onder aluminiumfolie, zo kunnen de sappen zich goed verdelen.
  7. Kruid de biefstukken aan beide kanten met pezo en leg ze op warme borden, lepel er de saus over en dien op met frietjes, gebakken aardappelen of pasta.
  8. Tip: prik nooit met een vork in het vlees, voor of tijdens het bakken, gebruik een vleestang.
Victor S.