Biefstuk met peper-portsaus

24 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 biefstukken (à 150 gram, ca. 2 centimeter dik)
  • zout, peper
  • 5 el Solo Vloeibaar
  • Voor de saus:
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 plakken bacon
  • 1 el peperkorrels
  • 1 scheut rode port
  • 2 dl light room
  1. Haal de biefstukken uit de koelkast en laat ze op temperatuur komen. Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn. Snijd de bacon in kleine stukjes. Dep de biefstukken even droog met keukenpapier.
  2. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit de vloeibare margarine in een pan en bak de biefstukken om en om lichtbruin. Bak ze nog ca. 3 minuten, keer ze halverwege. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Schenk het overtollige vet uit de pan (niet alles). Bak de ui en knoflook , bacon en peperkorrels. Blus het af met de port en schenk de light room erbij. Laat het even koken. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de saus bij de biefstuk.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht