biefstuk met peper in brandy-roomsaus

5 20 0 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels zwarte peper koprrels(gekneusd)
  • 3 teentjes look
  • 4 biefstukken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels brandy
  • 250 milliliter room
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • zout
  1. vermeng de gekneusde peperkorrels met de uitgeperste look in een kommetje.
  2. wentel de biefstukken aan beide kanten door dit mengsel en druk het aan.
  3. verhit de olie in een grote pan en bak de biefstukken in porties aan beide kanten bruin
  4. tot de gewenste gaarheid.
  5. haal ze uit de pan en bedek ze met alufolie om warm te houden. verwijder de aangebrande peperkorrels uit de pan.
  6. voeg de brandy toe en laat zachtjes koken tot de brandy bijna helemaal verdampt is.
  7. voeg de room en het bouillonpoeder toe en laat zonder deksel ongeveer 3 minuten
  8. koken tot het mengsel wat dikker wordt.
  9. schenk de saus over de biefstukken en serveer het meteen.
wullum