Biefstuk met kappertjessaus

14 40 2 5
Aantal personen:
  • 4 biefstukken, elk ongeveer 150 gr
  • 1,5 dl zure room
  • 1 el mosterd
  • 3 el fijngehakte kappertjes
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 2 el solo, bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  1. Kruid de biefstukken met pezo. Verhit de solo in een pan en bak hierin de biefstukken naar eigen smaak, bleu, saignant, a point, bien cuit. Haal dan de biefstukken uit de pan, leg ze op een warme schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  2. Roer de zure room, mosterd, kappertjes en peterselie door de bakboter.
  3. Laat de saus goed warm worden, maar niet koken. Breng de saus zonodig nog op smaak met wat pezo. Giet de saus over de biefstukken.
  4. Serveren met gekookte aardappelen en een stronkje gebakken witloof.
Victor S.