Biefstuk met champignons en room

34 30 2 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten:
  2. 2 biefstukken
  3. 1 doosje champignons
  4. 1 kleine ui
  5. 40 gr braadboter
  6. zout en peper
  7. 1 dl room
  8. 1 lepel verse of 1/2 lepel gedroogde tijm
  9. 1/2 lepel grove mosterd.
  10. Bereiding:
  11. Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Snijd de champignons in niet te dunne stukjes. Snipper de ui. Zet een pan op hoog vuur en laat heet worden. Doe de helft van de boter in de pan en laat de biefstukken aan beide kanten bakken tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Schep ze op een voorverwarmd bord, bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze op een warme plaats rusten. Doe de resterende boter in de pan en laat de champignons, de ui en de tijm bakken tot de champignons beginnen te kleuren. Blus af met de room, roer er de mosterd door en breng op smaak met zout en peper. Schep de biefstukken op de borden, roer het uitgelopen vleesvocht door de saus en schep de champignonsaus over het vlees.
Theoke_1