Biefstuk in peperroomsaus

56 30 3 5
Aantal personen:
  • 4 dikke biefstukken
  • 1 potje room
  • 2 soeplepels groene peperbolletjes
  • 5 soeplepels runderfond
  • 1 scheut whisky
  • 2 soeplepels solo
  • peper&zout
  1. Doe de boter in een warme pan, als de boter niet meer schuimt, de biefstukken kruiden met peper uit de molen en in de pan doen. Goed aanbakken aan één kant, omdraaien, daarna de andere kant (niet met een vork in prikken), best en baktang gebruiken, kruiden met zout op de gebakken zijde. De biefstukken bakken naar keuze bakken, bleu, saignant, a point of bien cuit. Uit de pan halen en warm houden onder aluminiumfolie. Een scheut whisky in de pan gieten en aansteken (niet onder de dampkap), blussen met de fond. De bakresten goed losschrapen en laten inkoken, dan room en de peperbolletjes toevoegen.
  2. De saus naar keuze kruiden met peper&zout. Opdienen met zelf gesneden frietjes.
  3. U kunt voor het opdienen ook nog wat ketchup in de saus doen, een heel andere smaak.
Victor S.