Be­vro­ren me­loen met munt

10 20 0 5
Aantal personen:
 • 2 limoenen uitgeperst
 • 3 el rietsuiker
 • 1 stuk watermeloen in 12 plakken
 • 500 gr ijsblokjes
 • enkele blaadjes verse munt
 1. Als het zonnetje wolkenloos aan de hemel staat te gloeien, krijg ik meestal zin in WATERMELOEN.
 2. Dus maar eens het internet op om te zoeken naar een lekker eenvoudig receptje met watermeloen.Watermeloen is.... gezond, verfrissend, dorstlessend en bevat weinig calorieën, zodat het ook nog lijnvriendelijk is.Bovendien erg leuk en lekker om kinderen en kleinkinderen mee te verwennen en het staat zelfs mooi op een buffet, of als dessert geserveerd na een BBQ. Helemaal zomers en van het seizoen dus.
 3. Doe het limoensap met 4 el water in een steelpan. Voeg de suiker toe en breng aan de kook. Laat de suiker oplossen en neem van het vuur. Laat afkoelen.
 4. Prik de parten meloen op de tapasprikkers of ijslollystokjes( wip eventuele pitjes eruit) en leg ze naast elkaar op een schaal of plateau dat in de vriezer past. Schenk de siroop over de meloenplakken, keer ze een paar keer en zet 1 uur in de vriezer.
 5. Wikkel de ijsblokjes in een schone theedoek en sla ze klein met een deegroller.Of gooi ze in de blender. Verdeel over een grote schaal of dienblad. Verdeel de meloen over het ijs. Bestrooi met de muntblaadjes en serveer.
 6. En het kan nog eenvoudiger!!!
 7. Dan snij je een hoeveelheid driehoekjes en steek je een lollystokjes in de schil van de watermeloen.
 8. Wikkel in alufolie, zet koud weg en voilá een heerlijk kant en klaar, koel en verfrissend tussendoortje.
 9. BRON Allerhande
Love to Cook