Bessenmuffins

419 60 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • Solo om in te vetten
  • 115 g gesmolten Solo
  • 230 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 dl yoghurt
  • 500 g zelfrijzende bloem
  • 1 biocitroen
  • 250 g bosbessen of cassis
  • 1 el bloem
  1. Klop de eieren en de suiker schuimig en voeg er de gesmolten Solo aan toe.
  2. Voeg de yoghurt toe en meng er vervolgens voorzichtig de zelfrijzende bloem onder.
  3. Rasp wat citroenschil bij het deeg.
  4. Meng de extra eetlepel bloem onder de bessen. Voeg tot slot de bessen toe aan het deeg.
  5. Verwarm de oven voor op 190°C en vet de bakvormpjes in met wat Solo. Je kan speciale muffinbakvormen vinden in de handel. Bestuif de vormpjes met bloem en klop het overtollige af. Tip: doe dit in een plastic zak, zo stuift de bloem niet in het rond. ?
  6. Vul de vormen voor 3/4 met het deeg en bak ze in 10 tot 15 minuten af.
  7. Laat afkoelen op een rooster en bestuif met bloemsuiker.
Solo