Bessenbavarois

34 60 0 5
Aantal personen:
  • 200 g rode aalbessen (+50 g extra)
  • 100 g zwarte bessen (cassis)
  • 200 g suiker
  • 12 blaadjes gelatine
  • 2,5 dl room
  • 3 eierdooiers
  • 250 g mascarpone
  • 50 cl melk
  1. Laat de helft van de gelatineblaadjes tien minuten weken in koud water.
  2. Spoel intussen de bessen en ris ze. Hou 50 g rode bessen apart. Breng de rest van de aalbessen en de zwarte bessen elk apart aan de kook, de aalbessen mey 40 g suiker, de zwarte bessen met 60 g.
  3. Wrijf de rode besjes door een zeef en doe de uitgeknepen gelatine bij het sap. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen.
  4. Laat de zwarte bessen nog even inkoken.
  5. Zet de bavaroisvormpjes klaar. Laat voor de gele bavarois de rest van de gelatine 10 minuten weken. Klop de dooiers met 100 g suiker en de mascarpone tot een glad en romig mengsel. Verwarm de melk lichtjes en los er de gelatine in op. Vermeng met het mascarponemengsel en verdeel meteen over de vormpjes. Laat 20 minuten opstijven in de koelkast.
  6. Leg een paar rode besjes op de gele bavarois. Klop de room stijf en spatel deze door het aalbessenmengsel. Verdeel over de gele bavarois en zet de vormpjes een nacht in de koelkast.
  7. Werk vlak voor het serveren af met een laagje cassissaus. Geef er eventueel nog wat gesuikerde besjes bij.
  8. Geïmproviseerde vormpjes
  9. Geen bavaroisvormpjes? Met plastic bekertjes lukt het ook. Snij er de bodem uit en zet de bekertjes omgekeerd op een stuk bakpapier. Als de bavarois is opgesteven, kan het bekertje gemakkelijk verwijderd worden.
sabrina1989