Bento box voor de kleintjes

21 42 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 sneetjes brood
  • 1 el Solo margarine
  • 1 ei
  • 1 scheutje melk
  • versgemalen peper
  • zeezout

Voor de champignons met een rood hoedje:

  • 1 tomaat
  • 1 ei
  • 1 tl mayonaise

Voor het bananenbrood:

  • 125 g Solo margarine
  • 4 rijpe bananen
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 220 g rietsuiker
  • 2 eieren
  • 3 druppels amandelextract
  • 175 g chocoladedruppels

Voor de roze smoothie:

  • 200 g rode vruchten (aardbei, framboos, aalbes)
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 50 ml amandelmelk
  • 50 ml magere yoghurt naturel
  • honing naar smaak
  1. Maak de omeletsterretjes:
  2. Steek met vormpjes sterretjes uit het brood. Verhit de Solo in een koekenpan. Klop het ei los met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Bak een omelet en steek er (een) sterretje(s) uit.
  3. Maak de champignon met rode hoedje:
  4. Kook het ei hard en laat het schrikken in koud water. Pel en halveer het. Maak een hoedje van een halve tomaat en zet er spikkeltjes op van mayonaise.
  5. Maak het bananenbrood:
  6. Verwarm de oven voor op 160┬░ C. Bekleed een bakvorm voor brood met bakpapier.
  7. Laat de Solo smelten en afkoelen. Prak de bananen met een vork. Zeef de bloem met het bakpoeder en meng er de suiker door. Klop de eieren los met het amandelextract en meng samen met de Solo door de bloem. Voeg de chocoladedruppels toe, meng opnieuw en schep het beslag in de broodvorm. Bak 60-75 minuten in de oven tot het brood mooi goudbruin is. Laat afkoelen op een taartrooster.
  8. Maak de smoothie:
  9. Blend alle ingredi├źnten tot een gladde, roze smoothie.
Solo