Belgisch stoofvlees

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 Uien
  • 1 Teentje Knoflook
  • 800 gram Rundvlees
  • Zout
  • Peper
  • Bloem
  • Boter
  • Laulierblad
  • Italiaanse Kruiden
  • Rundvlees boullion blokje
  • Kruidnagels
  • 1 fles Trapist bier
  1. - Snijd het rundvlees in blokjes
  2. - Bestrooi het rundvlees met de bloem, zodanig dat het rundvlees wordt bedekt met een laagje bloem
  3. - Snijd de uien in grove ringen of blokjes
  4. - Smelt boter in de pan, bak hierin de uien, knoflook en het rundvlees
  5. - Voeg toe naar smaak : peper, zout, Italiaanse kruiden, kruidnagel en laulierblad
  6. - Als het rundvlees bruin begint te kleuren, afblussen met het bier
  7. - Voeg het bouillon blokje toe
  8. - Laat alles rustig stoven
  9. - Bind de saus met bloem tot gewenste dikte
MARTIJJ