Beignets met ricotta

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr ricotta
  • 1 ei
  • 4 el bloem
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 el vers fijngehakte bladpeterselie
  • 8 blaadjes basilicum
  • 500 ml olijfolie
  • 1 citroen
  • peper& zeezout uit de molen (pezo)
  1. Meng in een keukenrobot de ricotta, het ei en de bloem tot een licht beslag.
  2. Voeg er de Parmezaanse kaas en peterselie aan toe, breng op smaak met pezo.
  3. Laat opstijven in de koelkast.
  4. Verwarm in een pot met dikke bodem de olie tot 160°.
  5. Bak de basilicumblaadjes, ongeveer 20 seconden tot ze helgroen zijn, opgelet voor spatjes, dep droog op keukenpapier en bestrooi met zout.
  6. Maak met 2 lepels ovalen balletjes (quenelles) van het beslag en leg ze met 4 tegelijk in de hete olie.
  7. Frituur ze ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin gebakken zijn.
  8. Dep droog op keukenpapier en bestrooi met zout.
  9. Leg de beignets in een mooie schaal en versier met de basilicumblaadjes, die een verrukkelijk aroma vrijgeven en de smaak versterken, en enkele prikkers.
Victor S.