BBQ pestoburgers met gegrilde groenten en krielspiesjes

56 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 500 g gekookte krieltjes
  • 1 el Bertolli Bakken en Braden Vloeibaar
  • 5 kleine (rode) uien
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 6 el Bertolli Pesto Rosso
  • 350 g gehakt
  • peper, zout
  • extra: spiesjes
  1. Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand. Rijg de krieltjes aan 8-12 spiesjes en bestrijk met Bertolli Vloeibaar.
  2. Pel en snijd 1 ui fijn en de rest in vieren. Maak de courgette en aubergine schoon en snijd in plakken van maximaal 1 ½ cm dikte. Meng de groenten met 2 el pesto.
  3. Meng het gehakt met de fijngehakte ui, 4 el pesto en een 1 tl peper. Vorm 4 gelijke burgers van het gehakt. Rooster de burgers en de krielspiesjes op de hete
  4. BBQ, onder de hete grill of in een hete grillpan in ca. 15 min. aan beide kanten gaar en goudbruin. Keer geregeld.
  5. Rooster de groenten 8 min. Bestrooi de gegrilde groenten en de krielspiesjes voor het serveren met wat peper en zout. Serveer de pestoburgers met de krielspiesjes en de groenten direct.
Solo