BBQ marinades voor vlees en vis 8 keer anders

30 10 3 5
Aantal personen:
  • 100 ml ketchup
  • vloeibare honing
  • mosterd
  • sinaasappelsap
  • 100 gr appelstroop
  • 2 el bruine basterd suiker
  • 1/2 citroen alleen het sap
  • 1 teen knoflook geplet
  • 1 tl kaneelpoeder peper en zout
  1. Bereidingswijze
  2. Tijm en honing:
  3. Ris de blaadjes van 6 takken tijm (of neem 1 eetlepel gedroogde tijm) en vermeng dit met 2 eetlepels vloeibare honing, 1 eetlepel mosterd en 100 ml vers sinaasappelsap. Lekker met kip, lamsvlees en karbonade
  4. Yoghurt en knoflook:
  5. Vermeng 200 ml yoghurt met 4 geplette teentjes knoflook, een half bosje fijngehakte peterselie en wat zout en fijngemalen peper. Lekker met grote stukken rund-, lams of varkensvlees
  6. Oregano en chilipeper:
  7. Vermeng 4 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 eetlepel gedroogde chilipeper of -poeder, 1 theelepel grof zeezout en 1 geplate teen knoflook. Lekker met kip, rund en varkensvlees.
  8. Zoete bbq-marinade:
  9. Vermeng 100 ml ketchup met 100 g appelstroop, 2 eetlepels bruine basterssuiker, het sap van een halve citroen, een teentje geplette knoflook en een theelepel kaneelpoeder. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Lekker met spareribs en karbonade.
  10. Kerrie en kokosmelk:
  11. Vermeng 50 ml kokosmelk met 1 eetlepel kerriepoeder of indiase currypasta en 50 ml ananassap. Voeg wat zout en peper toe. Lekker met vis en kip.
  12. Citroen en koriander:
  13. Vermeng 4 eetlepels (olijf)olie met 1 eetlepel citroengraspoeder (sereh), wat grof zeezout en versgemalen peper en een halve bos fijngehakt koriander. Lekker met vis, kip en varkensvlees.
  14. Gember en soja:
  15. Schil een paar centimeter gemberwortel en rasp deze. Vermeng dit met twee teentjes geperste knoflook, twee eetlepels (lijf)olie. Lekker met vis en alle soorten vlees
  16. Sinaasappelrub:
  17. Boen een sinaasappel goed schoon en rasp de schil. Vermeng de rasp met een half bosje fijngehakte koriander of een eetlepel geroosterde korianderzaadjes, zout en versgemalen peper. Lekker met vis en alle soorten vlees
  18. Serveertips
  19. Deze marinades zijn geschikt voor 500 gram vlees of vis. Wrijf het vlees in met marinade en laat het minimaal een uur marineren voor het beste resultaat. Je kunt het vlees ook een dag van tevoren marineren. Bewaar deze dan goed afgedekt in de koelkast. Dep voor het roosterenhet gemarineerde vlees wel altijd even droog met keukenpapier.
  20. Een marinade is een makkelijke manier om de bbqvlees net iets extra`s te geven. In de supermarkt vind je vlees, dat al gemarineerd is, maar een eigen marinade is veel lekkerder en ook supersnel gemaakt.
Love to Cook