Bavarois

10 20 3 5
Aantal personen:
  • 1 halve liter melk
  • 1 st vanillestokje
  • 4 st eidooiers
  • 175 gr suiker
  • 1 halve liter slagroom
  • 9 blaadjes gelatine in een kom water geweekt
  1. Kook de melk en laat het opengesneden vanillestokje een kwartier in de hete melk trekken. Verwijder het stokje.
  2. Klop in een grote kom de eidooiers en suiker tot een lichtgele massa. Giet de hete melk er geleidelijk bij en blijf roeren. Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe. Roer het mengsel koud boven een bak water met ijsklontjes.
  3. Klop de slagroom stijf. Spatel de room onder de bavarois als deze dikker begint te worden. Zet de bavarois enkele uren in de ijskast.
  4. dien op met eender welk vers fruit!! fris en o zo lekker
hildeke3105
Meer inspiratie

FransDessertNagerechtZomer