Bavarois

26 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr magere platte kaas
  • 200 gr suiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 15 gr gelatineblaadjes
  • 150 gr hoeveboter
  • 2 dl room
  • 200 gr fruitsap
  • 1 pak petit beurre of lange vingers
  1. Boterpapier op de bodem van een springvorm leggen.
  2. Koeken verkruimelen en mengen met de boter, in de springvorm doen, goed aandrukken.
  3. Gelatine laten smelten in ijskoud water.
  4. Room en 1 zakje vanillesuiker stijf kloppen. Eiwitten met het ander zakje vanillesuiker stijf kloppen
  5. Platte kaas, suiker en eidooiers mengen.
  6. Fruitsap opwarmen en de uitgeperste gelantine in oplossen en onder kaasmengsel roeren, room onderscheppen. Eiwitten voorzichtig onderspatelen.
  7. Alles in springvorm gieten en 1 nacht in koelkast zetten.
  8. I.p.v. springvorm kunnen ook kleine potjes gebruikt worden.
Victor S.