Bavarois van verse plattekaas met chocolade, sinaasappel en studentenhaver

554 132 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 150 g suiker
  • 3 blaadjes gelatine van 3 gram
  • 225 g room
  • 500 g verse plattekaas
  • 1 zakje studentenhaver
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 4 eetlepels chocoladesaus
  • 6 blaadjes verse munt
  1. Breng het sinaasappelsap aan de kook en voeg de suiker toe.
  2. Week de blaadjes gelatine in koud water, knijp ze goed uit en voeg ze aan het sinaasappelsap toe en laat ze smelten.
  3. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Klop de room op tot 2/3 en voeg de chocoladesaus eraan toe, vervolgens de verse kaas en als laatste het sinaasappelsap.
  5. Vermeng alles zorgvuldig en verdeel de bavarois in 6 glazen.
  6. Plaats de glazen minstens 2 uur in de koelkast.
  7. Werk ze vlak voor het opdienen af met een beetje studentenhaver die je in kleine stukjes hakt en versier met een blaadje verse munt.
Solo