Bavarois van speculaas met boterkletskoppen, koffie met rum

1519 260 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 kop sterke espresso
  • flinke scheut donkere rum
  • 2 eetlepels suiker
  • 16 kletskoppen
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 dl melk
  • 60 g speculaas
  • 100 g griessuiker
  • 2 dl room
  • 6 eierdooiers (stuks)
  1. Laat de gelatine weken in koud water en kook de melk.
  2. Maal de speculaaskoekjes fijn en voeg ze bij de melk.
  3. Klop de suiker op met de eierdooiers.
  4. Giet de kokende melk op de dooiers en laat indikken op een laag vuurtje.
  5. Voeg de gelatine toe, haal het mengsel door een fijn zeefje en laat het deels afkoelen.
  6. Klop de room op en spatel hem onder de crème.
  7. Vul 4 vormpjes met de bavarois en laat minstens 4 uur opstijven in de ijskast.
  8. Kook de koffie met de rum en de suiker in tot een lichte siroop.
  9. Haal de bavarois uit de vormpjes, schik op koude borden en prik er de kletskoppen in.
  10. Lepel er wat saus langs.
Solo