Bavarois taart van rode vruchten

65 120 4 5
Aantal personen:
  • 7 ei
  • 260 gram suiker
  • 1 snuifje zout
  • 150 gram bloem
  • 60 gram boter
  • 1 dl water
  • 500 gram rode vruchten
  • 30 gram gelatine
  • 5 dl room
  • 4 soeplepels confituur
  • 1 pak Boudoirs (optioneel)
  1. ZANDDEEG BODEM:
  2. meng 1 ei, 60 gram suiker, een snuifje zout, 150 gram bloem, 60 gram boter
  3. zet het deeg 20 minuten in de koelkast
  4. rol het deeg uit op een beboterde en bebloemde bodem van een springvorm (25 cm diameter) en prik er gaatjes in met een vork
  5. bak de zandeegbodem in de oven op 180°c gedurende 10-15 minuten
  6. BAVAROIS
  7. week de blaadjes gelatine in koud water
  8. mix de rode vruchten samen met 2 soeplepels aardbeienconfituur en zeef het mengsel tot een gladde coulis
  9. breng de 1dl water aan de kook
  10. los de 200gram suiker en gelatine op in het water
  11. giet de coulis bij het gelatine mengsel
  12. scheidt het eigeel van het eiwit
  13. klop de 5dl room afzonderlijk op van de 6 eiwitten
  14. Meng beide met het gelatine mengsel (lepel dit zacht onder!)
  15. AFWERKING
  16. smeer de afgekoelde zanddeegbodem in met confituur
  17. OPTIE 1: snijdt de toppen van de boudoirs af en dop de afgesnede kant in confituur. Plak deze tegen de bodem, met de suikerkant tegen de rand van de vorm. OPTIE 2: smeer de rand van de springvorm in met olie
  18. giet het gelatinemengsel in de springvorm
  19. laat de taart een nachtje overnachten in de koelkast om op te stijven!
LienR