Bavarois met passievrucht

10 60 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr magere platte kaas
  • 2 dl room
  • 3 eieren
  • 200 gr suiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 15 gr gelatineblaadjes
  • 10 cl fruitsap
  • 6 passievruchten
  • 6 gedroogde abrikozen
  • pistachenoten, gehakt
  1. Week de gelatinebladjes in koud water en knijp uit.
  2. Klop de room stijf met de vanillesuiker.
  3. Splits de eieren en klop het eiwit stijf.
  4. Vermeng de eierdooiers met de platte kaas en de suiker.
  5. Verwarm het fruitsap en los er de gelatine in op.
  6. Roer het fruitsap door het kaasmengsel.
  7. Spatel er vervolgens luchtig de slagroom en nadien de eiwitsneeuw door.
  8. Verdeel de bavarois over vormpjes en zet een 30 tal minuten in de koelkast.
  9. Snij de passievruchten doormidden en lepel de pitjes over de bavarois, bestrooi met pistaches en zet een nacht in de koelkast.
  10. Haal de bavarois voorzichtig uit de vormpjes (gaat gemakkelijk als je ze enkele seconden in een warmwaterbad zet) en werk af met gehakte abrikozen.
Victor S.