Bavarois met mandarijntjes

6 20 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 6 mandarijnen
  • 50 ml water
  • 60 g suiker
  • 1 pakje Solo Crèmefine Vanille à 200 ml
  • 4 gelatineblaadjes
  • 50 g zandkoeken
  • Extra nodig: 4 ramakins
  1. Pel de mandarijntjes en verdeel ze in partjes. Breng ze met het water en suiker aan de kook. Laat enkele minuten inkoken. Mix, zeef en houd dit sausje apart.
  2. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Warm de Crèmefine Vanille al kloppend op. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en laat ze al roerend smelten in de warme vanilleroom.
  3. Spoel de ramekins met koud water en verdeel het bavaroismengsel erover (tot ± 1 cm van de rand). Laat een nacht opstijven in de koelkast.
  4. Verkruimel voor het serveren de zandkoekjes en verdeel ze over de ramekins. Druk lichtjes aan. Stort elke bavarois uit op een bordje en werk af met een laagje van de mandarijntjessaus.
Solo
Meer inspiratie

FransDessertNagerecht