Battenbergcake

1 105 5 5
Aantal personen:
  • 100gr zachte boter 100 gr suiker 100gr zelfrijzend bakmeel
  • 2eieren 1/2 theelepel bakpoeder 50 gr gemalen amandelen
  • 3 theelepels melk vanille aroma 11/2 theelepel instant koffie
  • 100gr zachte boter 100gr bloemsuiker 1 theelepel instantkoffie op gelost in 2 theelepels melk
  1. Boter een vierkant bakblik in en plaats er een bakpapier in dat het bakpapier in twee gelijke delen deelt. Zo heb je twee gelijke stukken gebak. Verwarm de oven op 175°.
  2. Voor het beslag doe je alle ingrediënten tot en met de gemalen amandelen in een kom en mix tot een glad beslag. Verdeel in twee.
  3. Voeg bij de ene helft 1 1/2 theelepel melk en het vanillearoma. Voor de andere helft meng je de instant koffie met de overige melk en voeg dit toe met de walnoten. Meng goed.
  4. Schep het beslag in beide helften van je bakblik en bak ongeveer 30 min op 175°. Haal uit het blik en laat afkoelen
  5. Maak de boterroom, meng de boter , bloemsuiker en instantkoffie tot een luchtige creme au beurre.
  6. Snij de gebakken in 2 dat je van elk gebak 2 even grote gebakjes hebt. Smeer nu op 1 helft vanillecake en 1 helft mokka cake een laag creme au beurre. Plaats op de besmeerde vanille cake een stuk mokkacake en op de besmeerde mokkacake een stuk vanille cake.
  7. Smeer nu ook de binnenkant in met creme au beurre en plak ze tegen elkaar. Rol de marsepein dun uit op een met bloemsuiker bestrooit werkvlak. Smeer de bovenkant in met creme au beurre en plaats met de besmeerde kant , in het midden van de marsepein.
  8. Smeer de zijkanten ook in met de creme en plooi zo de marsepein dicht.. Plaats hem op een schotel met de naad naar onder.
  9. Als je nog wat creme over hebt, kan je bovenaan enkele roosjes spuiten en daar een halve walnoot plaatsen.
Vé'tje