Bastogne pannacotta

12 15 4 5
Aantal personen:
  • 600 ml slagroom
  • 12 bastognekoekjes
  • 7 blaadjes gelatine
  • 200 ml volle melk
  1. Bastognekoekjes; wie vindt die nu niet lekker? Dit heerlijke rcept is voor 8 kleine puddinkjes en ziet er smakelijk en feestelijk uit.
  2. Doe 10 koekjes in een keukenmachine en maal ze tot er echt geen brokje meer in zit. Doe dit bij de slagroom en roer dit even goed door dat de kruimels een soort van oplossing vormen. Week de gelatineblaadjes in koud water voor ongeveer 5 minuten. Verwarm de volle melk ondertussen en voeg daar de geweekte gelatineblaadjes in, deze lossen vrijwel meteen op. Om er voor te zorgen dat er geen stukjes in de pudding komen kun je de slagroom met de kruimels het beste even zeven. Voeg vervolgens de melk toe en roer dit goed door. Verdeel het over de vormpjes en doe er een stukje huishoudfolie over zodat de bovenkant niet uitdroogt. Een uur of 2 laten opstijven, even garneren met wat stukjes van de koeken, en je hebt heerlijke bastognekoekjes panna cotta’s!
Love to Cook