Baskische Kip

0 20 0 5
Aantal personen:
  • 2 rode paprika in reepjes
  • 2 Uien in reepjes
  • 50 Gram ongedroogde tomaten op olie
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • 2 grote tenen knoflook gesnipperd
  • 150 gram chorizo
  • 250 Gram basmati rijst
  • 0.5 liter kippenbouillon
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el groene kruiden fijngehakt
  • 50 gram zwarte olijven,ontpit
  • 1 sinaasappel
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sinaasappel en verdeel hem in partjes. Probeer zo weinig mogelijk -liefst niets- van het witte gedeelte van de schil of de vliesjes tussenin over te houden. Verwijder het vel van de chorizo en snij in plakjes.Halveer de olijven.Wrijf de kip in met peper en zout.Laat de tomaten uitlekken, dep ze droog en snij ze in stukken van 1 cm Bereidingswijze Verhit de olijfolie en bak de kip. Fruit de ui en paprika, look,chorizo , gedroogde tomaten (*) en rijst : omroeren tot de korrels bedekt zijn met olie. Blus met de bouillon en de wijn. Roer de tomatenpuree en paprikapoeder er door. Breng aan de kook en voeg de kip toe. De rijst moet onder staan.Leg de stukjes sinaasappel ertussen en bestrooi met de kruiden. Met deksel ongeveer een uur stoven, of een uur in een voorverwarmde oven van 180?C. Tot aan het (*) kan je alles op voorhand klaarmaken.
datahaag