Baskische kip met ham en paprika

15 40 5 5
Aantal personen:
  • 4 kippenbouten
  • 2 el olijfolie
  • 2 teen knoflook
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 plak Serranoham van 75 gr in kleine blokjes
  • 1 rode en 1 groene paprika in reepjes
  • 1 tl pikante paprikapoeder
  • 3 dl gezeefde tomaten
  • 2 dl witte droge wijn
  • 3 takjes peterselie gehakt
  1. Bestrooi de kippenbouten rondom met zout en peper.
  2. Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kippenbouten rondom aan.Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.
  3. Bak in het bakvet de knoflook en ui 30 seconden.
  4. Voeg de blokjes ham en repen paprika toe en bak alles al omscheppend 2-3 minuten.
  5. Leg de kip weer in de pan.
  6. Voeg het paprikapoeder en de gezeefde tomaten toe.
  7. Schenk de wijn erbij.
  8. Schep alle ingrediƫnten om.
  9. Leg een deksel op de pan en laat de kip 35-40 minuten zachtjes stoven tot hij gaar is.
  10. Voeg zout en peper naar smaak toe. *
  11. Strooi er de peterselie over.
  12. TIP: Lekker met een ijsbergsalade en rijst.
Love to Cook