Bananentaartjes met ricotta en zure room

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 3 (over)rijpe bananen
  • 250 gr ricotta
  • 20 cl zure room (1 potje)
  • 50 gr maïszetmeel
  • 50 gr zelfrijzende bloem
  • 3 el citroensap
  • 1 el rum-essence
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  1. Pel de bananen en prak ze met een vork in een grote kom. Er mogen nog stukjes in zitten.
  2. Voeg de ricotta toe en roer goed.
  3. Voeg de zure room toe en roer goed.
  4. Voeg de 2 soorten meel toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Voeg het citroensap toe en meng.
  6. Voeg de vanillesuiker toe en meng.
  7. Klop het ei apart in een kommetje en voeg toe aan het beslag.
  8. Roer tot een homogene massa.
  9. Zet de oven op 180°.
  10. Roer als laatste het rum-essence goed onder het deeg.
  11. Schep het beslag in 20 papieren of siliconen muffinvormpjes en bak de taartjes gedurende 30 minuten op 180°.
Koekiebakkie23